Home > Stage of afstuderen

Stage of afstuderen

Als erkend leerbedrijf zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste stagiairs en stagiaires op MBO, HBO en WO niveau. Hier vind je ons actuele aanbod stageplekken. Daarnaast denken we graag met je mee over jouw afstudeeropdracht en zijn er mogelijkheden om als werkstudent aan de slag te gaan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je je aanmelden voor een stageplek? Laat dan hier je gegevens achter. We nemen vervolgens snel contact met je op. Benieuwd naar de ervaringen van andere studenten? Xander, Lisanne en Roan delen graag hun ervaring met je!

De begeleiding bij A-ware is top en heel persoonlijk.
Xander Schomaker, 4e jaars HBO student International Business

Mijn naam is Xander en ik studeer International Business aan de Hanze hogeschool in Groningen. Ik loop stage op de afdeling Corporate Control en Business Analytics in Lopik. Na mijn meeloopstage start ik binnenkort ook mijn afstudeerstage bij A-ware. Ik ken A-ware van de enorme fabriek langs de snelweg in Heerenveen. Toen ik daar langs reed als kind vond ik dat altijd heel erg indrukwekkend. Verder had ik een klasgenote van wie haar vader bij A-ware werkte en daar heel enthousiast over vertelde. Zodoende ben ik op de website gaan kijken bij de vacatures toen ik op zoek was naar een stage. 

A-ware is een leuk bedrijf. Het is erg Hollands, heel persoonlijk en iedereen kent elkaar, dat vind ik heel erg leuk. Daarnaast is het leuk dat er ook internationale aspecten zijn, wat aansluit bij mijn studie. Het is echt een familiebedrijf, wat het heel persoonlijk maakt, en dat moet wel bij je passen. De begeleiding is top, het is heel persoonlijk. Er wordt naar je geluisterd en je wordt goed geholpen als je iets wilt weten.

Ondanks corona kan ik toch stage lopen bij A-ware. Dit doe ik voornamelijk vanuit huis en iedere dag is anders. In het begin had ik dagelijks een gesprekje met mijn begeleider, maar ondertussen ben ik veel zelfstandiger aan het werk.


Royal A-ware is een leuk bedrijf waar je veel kan leren. Ik zou A-ware zeker aanraden!
Lisanne Boos, 4e jaars HBO student HRM

Mijn naam is Lisanne en ik studeer Human Resource Management aan het Windesheim in Almere. Ik doe mijn afstudeerstage op de HR afdeling. Tijdens mijn stage doe ik onderzoek binnen Recruitment en Employer branding. 

Naast mijn stage werk ik ook een dag mee als werkstudent. Mijn werkzaamheden zijn verschillend. Het is fijn om bij zoveel dingen betrokken te zijn. Wat ik heel erg prettig vind aan A-ware is dat het een groot bedrijf is waar ik mee mag denken en een bijdrage kan leveren. Dat is heel erg leerzaam en leuk. Verder heb ik dagelijks contact met mijn begeleidster. Ik kan haar altijd bellen, appen of mailen als er iets is of als ik iets nodig heb. 

Als stagiaire binnen HR doe je mee aan de introductiedag, ondanks dat dit nu online was vond ik het heel leuk geregeld voor alle nieuwe medewerkers. Vanwege corona doe ik alles vanuit huis en heb ik nog niet op kantoor gezeten. Soms ben ik wel benieuwd hoe het op kantoor is, maar gelukkig is alles goed te doen op afstand. Thuiswerken brengt ook goede dingen als zelfstandigheid en initiatief nemen.


Ik kreeg veel vrijheid en ruimte bij het uitvoeren van mijn stageopdracht en werkzaamheden.
Roan Verhoef, 2e jaars MBO student Food

Mijn naam is Roan Verhoef en ik volg de opleiding food aan Aeres MBO in Almere. In het tweede jaar van mijn opleiding heb ik stage gelopen op de afdeling kwaliteitszorg in Almere. Ik ben bij A-ware terecht gekomen door op internet te zoeken naar een groot voedingsmiddelen bedrijf. Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit hygiënerondes, swabs afnemen en kaas keuringen uitvoeren. Daarnaast heb ik als stageopdracht een verbetervoorstel voor operationele blokkades geschreven.

A-ware is een leuk groot bedrijf waar stagiairs veel kunnen leren. Door mijn stage heb ik inzicht gekregen in de werkzaamheden op een kwaliteitsafdeling en wat de kwaliteitsafdeling precies inhoudt. Corona heeft weinig invloed gehad op mijn stage. Door de voorzorgsmaatregelen die A-ware heeft genomen kon ik mijn stage voortzetten op locatie.

De begeleiding tijdens mijn stage was super. Ik sprak mijn begeleider dagelijks en kon altijd met vragen terecht. Tijdens mijn stage was veel mogelijk en kreeg veel vrijheid en ruimte bij het uitvoeren van mijn stageopdracht en werkzaamheden.

Twee maanden na mijn stage ben ik door A-ware gevraagd om parttime te komen werken als QA medewerker. Hier was ik erg blij mee en kan ik alles wat ik heb geleerd, in de praktijk brengen!


De sfeer is erg goed, ik voelde mij meteen thuis!
Sjoukje van der Goot, 3e jaars HBO student Bedrijfskunde

Mijn naam is Sjoukje van der Goot en ik studeer bedrijfskunde aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Momenteel loop ik mijn meewerkstage op de afdeling Melkzaken in Heerenveen. Omdat mijn vader een melkveehouder is van A-ware, ben ik bij het bedrijf terecht gekomen.

Geen dag is hier hetzelfde, er gebeurt echt heel veel. Mijn werkzaamheden zijn erg afwisselend. Naast mijn eigen werkzaamheden zoals het bijhouden van administratie, neemt mijn stagebegeleidster mij zo veel mogelijk mee in haar werkzaamheden. Naast de werkzaamheden op kantoor, ben ik ook met een onderzoek vanuit mijn opleiding bezig.

Stagelopen bij A-ware is uitdagend, afwisselend maar voornamelijk erg leerzaam. Toen ik voor het eerst de locatie in Heerenveen zag, had ik een zakelijke sfeer verwacht maar de sfeer is juist heel open en familiair. Ik voelde mij meteen betrokken en thuis. Ondanks corona heb ik de mogelijkheid gekregen om deels op kantoor te kunnen werken. Hier ben ik erg blij mee, omdat ik zo gerichter feedback kan ontvangen over mijn werkhouding. Door voorzorgsmaatregelen zoals temperatuurcheck bij binnenkomst en een eigen teststraat, voel ik mij veilig om dit te doen.

De begeleiding is goed: ik spreek mijn stagebegeleidster dagelijks en ik kan altijd met vragen terecht bij mijn collega’s. Ik heb het gevoel dat mijn werkzaamheden en de opdracht die ik uitvoer echt waarde bijdragen binnen A-ware. Hierdoor voel ik mij meer medewerker dan stagiaire.